Nieuws

Deelname Creativity World Forum Denemarken

Gedeputeerde Swinkels gaat namens de provincie deelnemen aan het Creativity World Forum (CWF) dat in oktober in Aarhus zal plaats vinden. Deelname vindt plaats als onderdeel van het Districts of Creativity Network lidmaatschap. GroenLinks wil opheldering over de deelname en de financiering van het bezoek.

Geslaagde tweede editie Brabantdag

Op 16 september 2017 organiseerde GroenLinks Brabant in samenwerking met DWARS Brabant en GroenLinks Breda de tweede editie van de Brabantdag. Een geslaagde dag!

 

Lees verder

Illegale mestverwerker in de groenblauwe mantel

Al een vol jaar draait er in de groenblauwe mantel een illegale mestverwerker. Het gaat om de champignonkwekerij in Gemert die groene energie opwekt met compostering en overige activiteiten. Eerder antwoordde GS op vragen van GroenLinks dat mestverwerkende activiteiten met mest van externe producenten in de groenblauwe mantel strijdig is met de Verordening Ruimte.

Lees verder

Meten is nog lang niet weten (ammoniakcijfers)

Ammoniakgegevens zijn van groot belang voor natuur én economie. Neemt ammoniak (stikstof) op de Brabantse natuur nu af of toe? En verschilt het per gebied? Meermaals heeft GroenLinks het provinciebestuur bevraagd op de metingen vanuit het Meetnet Ammoniak in Natuurgebieden (MAN), vorig jaar uitgebreid met extra Brabantse meetpunten. Wij hebben een kaartje gekregen van de meetpunten, maar geen recente meetgegevens. Deze week bleek ineens waarom…

Lees verder

Pagina's