Nieuws

Nicky van Wanrooij

Nicky van Wanrooij (21, Tilburg) is door de kandidatencommissie voorgedragen op plaats 8.
Motivatie kandidatencommissie: "Nicky is inhoudelijk gedreven, heeft een sterk gevoel voor campagne en een goed inzicht in de provinciale bestuurslaag. Zijn enthousiasme is erg aanstekelijk, hij weet mensen goed mee te nemen en is in staat om binnen een groep op verschillende manieren te handelen. Nicky wil graag niet langer aan de zijlijn staan, maar zijn GroenLinkse idealen in de praktijk brengen van de Brabantse politiek. Hij volgt op dit moment de lerarenopleiding Nederlands en was eerder bestuurslid van DWARS Brabant."
Hieronder stelt hij zichzelf nader voor.

Lees verder

Daisy Petrona

Daisy Petrona (45, Uden) is door de kandidatencommissie voorgedragen op plaats 7.
Motivatie kandidatencommissie: "Daisy is een doorzetter met een groot hart voor vluchtelingen en duurzaamheid. Ze zoekt de samenwerking op met iedereen om zo praktische resultaten te boeken. De kandidatencommissie ziet in Daisy een waardevolle aanvulling voor de toekomstige Statenfractie. Ze heeft nog geen ervaring als volksvertegenwoordiger maar was eerder wel heel actief voor GroenLinks in Uden. Met haar open blik zal Daisy in de Staten een ontwapenende rol spelen."
Hieronder stelt zij zichzelf nader voor.

Lees verder

Bart Verkade

Bart Verkade (51, Woudrichem) is door de kandidatencommissie voorgedragen op plaats 6.
Motivatie kandidatencommissie: "Bart heeft politieke ervaring als fractievoorzitter van Progressief Altena in de gemeente Woudrichem. Hij studeerde bedrijfskunde en psychologie en heeft veel werkervaring, o.a. als trainer/docent en als organisatieadviseur. Daarnaast is hij een deel van zijn tijd actief als binnenvaartschipper. Bart straalt rust en gezag uit en staat bekend als verbinder."
Hieronder stelt hij zichzelf nader voor.

Lees verder

Michiel Philippart

Michiel Philippart (30, Eindhoven) is door de kandidatencommissie voorgedragen op plaats 4.
Motivatie kandidatencommissie: "Michiel is geboren en getogen Eindhovenaar, heeft gestudeerd in Breda, Tilburg en Antwerpen en struinde als regio- en sportjournalist voor ED en BD jarenlang de kleine Brabantse gemeenten af. Na een fractiemedewerkerschap in Eindhoven, is hij nu twee jaar medewerker van GroenLinks in de Eerste Kamer. Hij is analytisch en strategisch sterk ontwikkeld en heeft ook het communicatieve vermogen om politiek terug te brengen tot begrijpelijke menselijke taal."
Hieronder stelt hij zichzelf nader voor.

Lees verder

Jade van der Linden

Jade van der Linden (21, Ravenstein) is door de kandidatencommissie voorgedragen op plaats 3.
Motivatie kandidatencommissie: "Jade studeert technische bedrijfskunde aan de TU Eindhoven. Ze is jong, maar heeft al wel veel ervaring. Zo was ze onder meer voorzitter van jongerenafdeling DWARS Brabant en is nu burgerraadslid in Oss. Jade weet hoe je (politiek) dingen voor elkaar krijgt, is een echt teamspeler en wordt gedreven door inhoud. Ze is niet bang voor begrotingen of andere complexe dossiers. Jade zal een enthousiaste en breed inzetbare kracht zijn in de nieuwe fractie."
Hieronder stelt zij zichzelf nader voor.

Lees verder

Tom Ludwig

Tom Ludwig (29, 's-Hertogenbosch) is door de kandidatencommissie voorgedragen op plaats 2.
Motivatie kandidatencommissie: "Tom is sterk inhoudelijk gedreven om Brabant socialer en duurzamer te maken. Hierin zoekt hij nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. De kandidatencommissie is ervan overtuigd dat Tom een grote bijdrage zal leveren aan het realiseren van GroenLinkse idealen in de Provinciale Staten. Zijn eerdere ervaring als beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie van GroenLinks (voor onder meer natuur, circulaire economie en landbouw) komt daarbij goed van pas, net als zijn huidige werk als secretaris bij de Commissie m.e.r. (de landelijke advies- en toetsingsorganisatie voor milieueffectrapportages). Die geven hem niet alleen veel inhoudelijke kennis over belangrijke beleidsterreinen voor de provincie, maar ook een groot relevant netwerk binnen en buiten GroenLinks."
Hieronder stelt hij zichzelf nader voor.

Lees verder

Pagina's