zonne energie
Zonnepanelen op daken: meer banen en lagere energierekening.

Groene kansen voor de Brabantse economie!

De Brabantse economie is er een om trots op te zijn. Met 2,5 miljoen inwoners is de provincie Noord-Brabant de tweede economie van Nederland. GroenLinks Brabant kijkt vol goede moed naar de toekomst waarin onze economie verder verduurzaamt. We zetten ons in voor de ontwikkeling van een duurzame agenda voor stad en platteland om de economische kansen voor Brabant te benutten en tegelijkertijd de slag naar een circulaire economie te maken.

 

 

 

 

 

 

GroenLinks Brabant maakt werk in groene sectoren. Uitgangspunten voor ons zijn daarbij innovatie, duurzaamheid en concurrentie.

We zetten in op banen in nieuwe sectoren, zoals de groene automobiel-industrie. Zuid-Nederland wordt een Green Car Valley. Daarnaast investeren we in banen binnen het cluster voeding en gezondheid in Noordoost-Brabant en wordt West-Brabant koploper in de groene chemie! We geven de bouwsector een impuls door in te zetten op het isoleren van woningen in Brabant.

We belonen het bedrijfsleven die schoon en slim produceren en die verantwoord omgaan met grondstoffen. In de economie van de toekomst worden restproducten en bijproducten opnieuw gebruikt in het productieproces.

We zetten volop in op duurzame bedrijventerreinen. GroenLinks Brabant kiest voor herstructurering en vergroening van bestaande bedrijventerreinen.