Hagar Roijackers voorgedragen als lijsttrekker GroenLinks Brabant

De kandidatencommissie van GroenLinks Brabant draagt Hagar Roijackers voor als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019. Zij is sinds mei 2014 lid van Provinciale Staten voor GroenLinks en woordvoerder natuur en landbouw. De 43-jarige senior beleidsadviseur uit Den Bosch kijkt uit naar haar nieuwe rol als lijsttrekker: “GroenLinks groeit en dat moet ook in Brabant zichtbaarder worden en blijven.”

“Dat betekent keihard en aanstekelijk campagne voeren vanaf de zomer van 2018 tot en met maart, en met de fractie samen de kansen op zetelgroei maximaal verzilveren. Het is nu echt de hoogste tijd voor een groener en socialer Brabant. We hebben een gouden kans daartoe, met waar we nu staan als partij. Landelijk onder leiding van Jesse Klaver en in Brabant, waar we al vele jaren uitstekende bestuurders hebben en verder groeien.”

De kandidatencommissie is in haar advies enthousiast over de kandidatuur van Roijackers: “De commissie heeft er het volste vertrouwen in dat Hagar onze partij naar een mooie uitslag kan leiden bij de aanstaande verkiezingen. Wij zien in haar een sterk inhoudelijk gedreven lijsttrekker met de ervaring, overtuigingskracht en passie die nodig is in de campagne en de strategische vaardigheden om met GroenLinks resultaten te boeken na de verkiezingsuitslag.”

Er zijn geen andere kandidaten voor het lijsttrekkerschap. Daardoor komt er geen lijsttrekkersreferendum (internetstemming onder alle leden), maar zal de provinciale  ledenvergadering van GroenLinks op 2 juni 2018 de lijsttrekker formeel benoemen. De rest van de kandidatenlijst wordt in het najaar vastgesteld.