“ Het beschermen van onze waardevolle natuur en zorgen voor een gezonde, fijne en prettige leefomgeving moet topprioriteit zijn. ”

Wie ben ik?

Sinds 2019 ben ik namens GroenLinks Statenlid en ik was de afgelopen jaren woordvoerder op natuur, milieu, water en VTH (vergunningverlening, toezicht en handhaving). Naast de Staten werk ik voor de Commissie voor milieueffectrapportage en de Ecologische Autoriteit. Ik ben opgegroeid in Gilze, en via mijn studie in Tilburg uiteindelijk in Den Bosch beland. Daar woon ik samen met mijn vrouw. We wandelen graag met onze hond door de natuurgebieden rondom Den Bosch. Verder ga ik graag op pad om vogels te kijken, loop ik hard of stap op de wielrenfiets.  

Waarom wil ik de Provinciale Staten in?

Brabant is een prachtige provincie. Maar de natuur en de leefomgeving in Brabant staan onder grote druk. De woningnood is hoog en goed openbaar vervoer naar dorpen en kleine kernen is niet vanzelfsprekend. Decennialang is te vaak de voorkeur gegeven aan, veelal economische, kortetermijnbelangen. Ten koste van onze gezondheid, dierenwelzijn, klimaat en biodiversiteit.  

De afgelopen jaren heeft GroenLinks, de Statenfractie en de GroenLinks gedeputeerde, zich volop ingezet om dat te veranderen. En daar ga ik graag mee door. We moeten nu doorzetten om Brabant verder te vergroenen, voor het verduurzamen van de industrie en het omschakelen naar een natuurinclusieve landbouw. Het is nodig dat het watersysteem in Brabant radicaal omgaat, zodat onze natuur niet verdroogt en er in de toekomst voldoende en schoon water is.  

Deze veranderingen moeten naast groen óók sociaal zijn. De kernwaarden van GroenLinks: eerlijk en duurzaam beleid hand in hand. De provincie staat aan de lat voor goed én betaalbaar openbaar vervoer. Om de energierekening te verlagen is het nodig dat de provincie inwoners helpt te verduurzamen, en te zorgen voor betaalbare woningen voor jong én oud.  

Dit alles om Brabant mooier en toekomstbestendig te maken: een groen, gezond en gelukkig Brabant.