Mijn naam is Willy van den Berg. Ik ben 63 jaar en woon in het prachtige dorp Deurne. Sinds 2020 ben ik actief in de politiek in Deurne. Eerst als burgercommissielid en vanaf juni 2022 heb ik de eer om namens de PGP Deurne (waar Groen Links deel van uitmaakt) wethouder te zijn, met een prachtige portefeuille waarin het Sociaal Domein, Onderwijs, Kunst en Cultuur en Vluchtelingen en Integratie een plek hebben gekregen
Daarvoor stond ik voor de klas op het Strabrecht College in Geldrop waarbij ik les gaf over Geschiedenis in al haar facetten. Als ik niet bezig ben met mooie plannen bedenken voor een groen en sociaal Deurne ben ik te vinden op mijn MTB of met een boek in mijn hand.

Iedereen moet mee kunnen doen in onze maatschappij, ongeacht je afkomst, kleur, sexuele voorkeur etc. Een socialere maatschappij waarin we oog hebben voor elkaar, waar solidariteit weer de boventoon voert en niet het egoïsme van het neo-liberalisme.
We moeten de vergroening in stad én op het platteland doorzetten. Niet alleen omdat het zorgt voor een prettigere leefomgeving maar ook om de biodiversiteit te versterken. Er staatons een enorme opgave, zeker ook in Deurne, ivm de transitie op het platteland. Tegelijkertijd levert dit ook weer kansen op voor een verdergaande vergroening en het op één zetten van onze natuur.
En tot slot moeten we de energiecrisis en de wooncrisis tegengaan. Brabant is en moet een provincie blijven die voor iedereen betaalbaar is om in te wonen en te leven. Natuurlijk allemaal in een provincie waar iedereen zichzelf mag én kan zijn.