Mijn naam is Kwafo Acquaah Arhin. Ik ben 33 jaar en geboren en opgegroeid in Heeswijk-Dinther. Samen met mijn vrouw, zoontje en hond woon ik in het dorpje Mariaheide in de gemeente Meierijstad. In Meierijstad was GroenLinks nog niet actief, het is dan ook hier waar ik de stap heb gemaakt om na bestuurswerk voor de regionale GroenLinks afdeling uit te komen voor PvdA-GroenLinks Meierijstad. Ik ben erg trots dat ik afgelopen jaar gekozen ben als raadslid.

In mijn rol als raadslid heb ik het gevoel dat ik echt iets voor de maatschappij kan betekenen. Ik probeer altijd te kijken wat ik zelf kan doen. Naast mijn raadswerk probeer ik altijd voor mensen klaar te staan, maar vlees en vis te laten staan. Ik ben mij bewust van de impact van mijn eigen handelen op onze omgeving en zie dat steeds meer mensen zicht dat bewust worden. Daar haal ik energie uit!

Niet alleen de mensen om mij heen worden zich steeds bewuster van hun eigen impact op de wereld. Overal zie ik dat er stappen worden gemaakt, ook in onze provincie. Graag zou ik deze stappen helpen versnellen. De versnelling is naar mijn mening vooral nodig in het beschermen en verbeteren van onze fysieke leefomgeving met al haar flora en fauna. Daarnaast zijn de mogelijkheden om met openbaar vervoer of andere vormen van duurzame mobiliteit je door Brabant te verplaatsen onder de maat. Dat moet echt worden aangepakt.

Naast mijn werk als raadslid werk ik als adviseur milieu en duurzaamheid bij Defensie Materieel Organisatie. Een adviserende rol bij de inkoop van groot materieel zoals vliegtuigen en schepen. Een rol waar de adviezen daadwerkelijk bijdragen aan het verduurzamen van het materieel van Defensie.  

Buiten mijn werk en de politiek vind ik mijn ontspanning in het wandelen met het gezin en het beoefenen van Kyudo, een Japanse vorm van boogschieten. Ook kun je mij tegenkomen op de motor. Ik gebruik de motor voor het forenzen en ik rijd graag in het buitengebied op de onverharde paden, natuurlijk alleen daar waar het mag.