Ik ben Aron de Hoop, 23 jaar oud, getogen in Stampersgat, ik studeer bestuurskunde en overheidsmanagement en mag commissielid in de gemeente Halderberge zijn.

Als bestuurskundige (in spé) mét een stevig politiek hart ben ik constant bezig met netwerken en verbinden: hoe brengen we mensen (dichter) bij elkaar, hoe kunnen we met oplossingen komen voor de problemen van deze tijd en binnen welke kaders willen we daarbij acteren. De afgelopen jaren kregen we immers te maken met ciris op crisis op crisis, en het einde daarvan lijkt nog niet in zicht. En hoewel de term crisis aan enige inflatie onderhevig is, zijn deze crises wel degelijk een gevolg van jarenlang neoliberaal beleid. In de hoop iets aan bij te kunnen dragen aan verandering, ben ik (op de dag dat ik 18 werd) lid geworden van GroenLinks.

Naast mijn studie, politieke werk en verschillende andere bestuurs- en commissietaken geef ik al luttele jaren debattrainingen, fungeer ik als dagvoorzitter op debattoernooien en neem ik zelf maar al te graag deel aan debatten. En hoewel ik het fantastisch vind hier mee bezig te zijn, zit daar mijns inziens ook een bittere maatschappelijke noodzaak in. We moeten mensen weer bij elkaar brengen, het gesprek aanjagen en de verspreiding en impact van (extreem-)rechtse retoriek tegengaan. De provincie kan daarin een belangrijke rol spelen, en GroenLinks kan die rol als geen ander vervullen.