De genomineerden voor de titel Beste Bestuurder van 2022 zijn bekend. Brabantse GroenLinks-wethouders Rik Thijs (Eindhoven) en Ufuk Kâyha (Den Bosch) zijn genomineerd! Thijs is genomineerd in de categorie ‘Beste Lokale Bestuurder’ en Ufuk is genomineerd in de categorie ‘Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar’. In de tweede ronde mogen wij als stemmer bepalen wie de beste bestuurder van Nederland wordt. De titel voor Beste Lokale Bestuurder ging in 2021 naar de Tilburgse GroenLinks-wethouder Esmah Lahlah.

Rik Thijs is in de eerste ronde verkozen tot de beste bestuurder van de provincie Noord-Brabant. In de tweede ronde neemt hij het op tegen de beste bestuurders van de overige provincies en de beste bestuurder van de waterschappen. Rik Thijs is sinds 2019 Wethouder Klimaat, Energie, Grond en Vergroening. Rik werkt gepassioneerd en daadkrachtig aan een menselijk, eerlijk en duurzaam Eindhoven. 

Ufuk Kâhya is genomineerd in de categorie ‘Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar’. Ufuk Kâhya is sinds 2018 wethouder voor GroenLinks in Den Bosch. In zijn portefeuille heeft hij Talentontwikkeling, Gezondheid en Data. Hij is een echte verbinder met een enorme gedrevenheid en zichtbare passie voor gelijke kansen en gezondheid.

GroenLinks Brabant is trots met zulke sterke GroenLinks-wethouders in onze provincie. Nu de genomineerden bekend zijn, is het tijd om je stem uit te brengen. Vergeet niet te stemmen op Ufuk en Rik! Ga daarvoor naar www.bestebestuurder.nl. Dit kan t/m 29 januari. Op 1 februari worden de winnaars bekend gemaakt.