Protest tegen groei luchtvaart

Tijdens de landelijke actiedag tegen de verdere groei van de luchtvaart, sprak Hagar Roijackers, namens GroenLinks Brabant, in Eindhoven de actievoerders toe. "Vliegen is bizar goedkoop geworden. Terwijl transport via de lucht het meest vervuilend is. Vliegen blijft ook buiten klimaatafspraken. Op groente en fruit zit btw, op kerosine en op vliegtickets niet. Belachelijk!"

GroenLinks wil meer schoon vervoer, meer rust en meer schone lucht. In Eindhoven en in Provinciale Staten strijdt GroenLinks tegen verdere groei van Eindhoven Airport, tegen vervuiling en overlast. Wel vinden we dat Eindhoven de meest innovatieve luchthaven moet hebben op het gebied van duurzaamheid en beperking van milieu- en geluidsoverlast.

Wij willen: een eerlijke prijs voor vliegtickets, duidelijk CO2-doelen en meer investeringen in internationale treinverbindingen. En een eerlijk proces waarin ook omwonenden en gemeenten een stem hebben. Geen gesjoemel met rapporten en onderzoeken vanuit Den Haag. Dat gebeurt al genoeg. Het gaat hier om onze gezondheid in Brabant en onze veiligheid."