De doelstelling van GroenLinks & PvdA Brabant is om – net als landelijk – in Brabant samen de grootste te worden bij de verkiezingen voor Provinciale Staten van 15 maart. GroenLinks lijsttrekker Jade van der Linden “we hebben nu samen 8 zetels in Provinciale Staten, we rekenen op winst, dus samen het grootste worden is realistisch en hoopgevend. Als grootste kunnen we in de coalitievorming en de komende vier jaar in Provinciale Staten een meer groene en sociale koers bewerkstelligen”.

GroenLinks en PvdA werken nu al nauw samen en zijn beiden onderdeel van de coalitie in Brabant met VVD, CDA en D66. Dat de partijen voor de verkiezingen al aangeven elkaar vast te houden, is een vernieuwende ontwikkeling. PvdA-lijsttrekker Ward Deckers stelt dat de samenwerking met GroenLinks op provinciaal niveau een logische volgende stap is van twee partijen die in Brabant al jaren naar elkaar toegroeien. “In meer dan de helft van de Brabantse gemeenten vormen GroenLinks en PvdA al een gezamenlijke fractie in de gemeenteraad en ook op landelijk niveau zullen de Eerste Kamerfracties na de verkiezingen worden samengevoegd.”.

De Brabantse kandidaten van GroenLinks en PvdA staan volgens de lijsttrekkers achter de nauwere samenwerking. GroenLinks en PvdA zien hetzelfde Brabant voor ogen en willen daar samen de schouders onder zetten. “Hoe groter we samen worden, hoe meer we onze groene en linkse idealen kunnen waarmaken. Zo zorgen we dat alle Brabanders mee kunnen doen en perspectief hebben, nu en in de toekomst” Deckers voegt daaraan toe “dé vraagstukken van dit moment vragen om sociale en groene antwoorden. Denk bijvoorbeeld aan de energiearmoede waar helaas ook vele duizenden Brabanders mee geconfronteerd worden. Samen pakken we verantwoordelijkheid om te komen met oplossingen voor deze opgaven”.

Jade en Ward