GroenLinks-Brabant roept op om het zittende Eerste Kamerlid Roel van Gurp te steunen bij zijn kandidatuur voor de Eerste Kamer. Tijdens het congres in Den Bosch in de Brabanthallen op 4 februari kan zowel fysiek als digitaal gestemd worden voor de lijst van de Eerste Kamer. Roel van Gurp is de enige kandidaat uit het zuiden van het land die in de top-10 staat. De fractie en de afdeling van GroenLinks Brabant steunen Roel in zijn kandidatuur op plek zes.  

Roel heeft zich de afgelopen vier jaar beziggehouden met de portefeuilles Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Momenteel is hij ook woordvoerder bij de aanstaande pensioenwetgeving. Een van zijn mooiste resultaten is de verhoging van het betaald ouderschapsverlof van vijftig naar zeventig procent.  

In de huidige Senaatsfractie is Roel de enige die woonachtig is in zuiden. Dat geldt ook voor de huidige top-10. De oud-wethouder van Tilburg wordt ook volmondig gesteund door lijstrekker Jade van der Linden en de huidige fractie van GroenLinks-Brabant. “Roel is deskundig, betrokken en altijd een aanwezige en graag geziene gast en spreker op bijeenkomsten in Brabant”, aldus Van der Linden. “Hij is daarnaast een echte vertegenwoordiger van Zuid-Nederland.”