Michiel Philippart

Michiel Philippart (30, Eindhoven) is door de kandidatencommissie voorgedragen op plaats 4.
Motivatie kandidatencommissie: "Michiel is geboren en getogen Eindhovenaar, heeft gestudeerd in Breda, Tilburg en Antwerpen en struinde als regio- en sportjournalist voor ED en BD jarenlang de kleine Brabantse gemeenten af. Na een fractiemedewerkerschap in Eindhoven, is hij nu twee jaar medewerker van GroenLinks in de Eerste Kamer. Hij is analytisch en strategisch sterk ontwikkeld en heeft ook het communicatieve vermogen om politiek terug te brengen tot begrijpelijke menselijke taal."
Hieronder stelt hij zichzelf nader voor.

Zeer vereerd ben ik met plek 4. Mijn eerste stapjes als politicus waarschijnlijker geworden. Ik voel gezonde spanning. Als mens, politicoloog, fractiemedewerker en oud-journalist. Waarom de politiek? Omdat Brabant GroenLinks nodig heeft, de insecten, de weidevogels, de grond, het water, onze lucht, de bereikbaarheid. Omdat de uitdaging sinds het Parijs-akkoord alleen maar groter is geworden. Omdat wij in Brabant daarin een grote verantwoordelijkheid dragen. Omdat de democratie op alle politieke niveaus aan erosie onderhevig is. Omdat onze prachtige provincie een wereldwijd productiecentrum is van xtc. Omdat ik geloof namens GroenLinks een verschil te kunnen maken. Omdat het anders kan.

Ik ben geboren en getogen in Eindhoven en voel me sterk verbonden met Brabant. De gemoedelijkheid, het aanpakken, de trots. Naast de regiojournalistiek in Noord-Brabant werkte ik later tegelijkertijd als binnenlandverslaggever in Den Haag namens persdienst GPD, waarvoor ik in 2012 nog een klein jaar correspondent in Londen mocht zijn. Sindsdien geeft de links-progressieve politiek mij richting. Eerst in de studie, al snel bij GroenLinks Eindhoven als fractiemedewerker en campagneleider. Sinds twee jaar als trotse medewerker van de Senaatsfractie en sinds enkele maanden ook voor het wetenschappelijk bureau De Helling. 

Ik duik graag met mijn vriendin de natuur in. Tijdens de zomermaanden de bergen in, wildkamperen door heel Europa. Ieder jaar met de broers en schoonzussen naar Best Kept Secret. Liefhebber van PSV en verslinder van vele kranten.