De ledenvergadering van GroenLinks Brabant heeft met 99,5% Jade van der Linden gekozen tot lijsttrekker van GroenLinks Brabant bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2023.

In haar toespraak op de ledenvergadering gaf Jade aan dat ze gaat voor een sterk bestuur in Brabant met focus op wat de mensen en de omgeving nodig hebben: herstel van biodiversiteit, meer groen, een gezonde leefomgeving voor iedereen. ‘We moeten ons niet blind staren op economische groei, leefbaarheid is niet te koop’, aldus Jade.  

Jade van der Linden is opgegroeid in Ravenstein en nu woonachtig in Oss. Zij is 25 jaar en sinds 2019 Statenlid. Ze is vicefractievoorzitter van GroenLinks Brabant. In 2016 en 2017 was ze voorzitter van DWARS Brabant, de jongerenorganisatie van GroenLinks.

Jade maakt zich hard voor een Brabant dat we door willen geven aan de volgende generatie(s). Door groene en sociale idealen te combineren en verder te denken dan alleen vandaag en morgen wil ze met GroenLinks Brabant een bijdrage leveren aan de oplossingen van de toekomst.

‘We staan voor grote opgaven die vragen om duidelijke keuzes, zodat Brabanders gezond en gelukkig kunnen leven in onze mooie provincie, nu en in de toekomst’ aldus Jade van der Linden. ‘Ik ga keihard knokken voor een mooi verkiezingsresultaat in maart 2023 om Brabant groener, gezonder en gelukkiger te maken’.