De kandidaat lijsttrekker van GroenLinks voor de Provinciale Staten Verkiezingen van maart 2023 is bekend. Het bestuur stelt de leden van GroenLinks in Brabant voor om Jade van der Linden te kiezen als lijsttrekker. Na de ledenvergadering van 11 juni vindt de digitale stemming plaats. De uitslag volgt daarna binnen een week.

Jade van der Linden is opgegroeid in Ravenstein en nu woonachtig in Oss. Zij is 25 jaar en  sinds 2019 Statenlid. Ze is vicefractievoorzitter van GroenLinks Brabant. Naast de politiek is Jade bezig met afronden van haar studie aan de TU Eindhoven.

Jade maakt zich hard voor een Brabant dat we door willen geven aan de volgende generatie(s). Door groene en sociale idealen te combineren en verder te denken dan alleen vandaag en morgen wil ze met GroenLinks Brabant een bijdrage leveren aan de oplossingen van de toekomst.

‘We staan voor grote opgaven die vragen om duidelijke keuzes, zodat  Brabanders gezond en gelukkig kunnen leven in onze mooie provincie, nu en in de toekomst’ aldus Jade van der Linden.