Vorige week woensdag is de nieuwe fractie geïnstalleerd. We hebben Laura en Daan mogen verwelkomen, zij stellen zich voor in onderstaande stukjes. 

Laura van Hazendonk

Afgelopen woensdag ben ik geïnstalleerd als Statenlid.  Mijn naam is Laura van Hazendonk, ik ben 28 jaar en woon sinds zes jaar in Eindhoven. Daar heb ik scheikunde gestudeerd en ben ik nu bezig met promotieonderzoek aan de TU/e. Hiervoor doe ik onderzoek naar het printen van elektronica op basis van koolstof; dat is een duurzaam alternatief voor zeldzame metalen.  

Omdat ik me veel zorgen maak over de klimaatcrisis, ben ik een paar jaar geleden lid geworden van GroenLinks. Na een bestuursjaar bij DWARS Brabant ben ik actief geworden bij de GroenLinksafdeling Eindhoven en omgeving, waar ik al een paar jaar bestuurslid ben. Tot voorkort was ik secretaris, maar deze functie heb ik inmiddels overgedragen aan mijn opvolger. Voor mij is het nu namelijk tijd voor mijn eerste functie binnen de politieke arena! Ik heb gesolliciteerd om de Staten in de gaan, omdat ik me wil inzetten voor de aanpak van de klimaatcrisis vanuit de Brabantse politiek, en de stem van mijn generatie en toekomstige generaties wil laten horen in de beleidskeuzes die worden gemaakt. 

Na een intensieve en mooie campagne is het dan zover: ik mag me nu officieel gaan inzetten voor Brabant. Graag wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie inzet tijdens de campagne en voor jullie vertrouwen in mij en de rest van het team. Ik mag het woord gaan voeren op de portefeuilles Klimaat & Energie, Mobiliteit en Gezondheid. Ik heb heel veel zin om me samen met de rest van de fractie te gaan inzetten voor een groener en gezonder Brabant met stevige klimaatactie, betere OV-verbindingen en gezondere lucht. Schroom niet om me een berichtje te sturen als je me op een van deze thema’s wat wil meegeven. Ik kijk ernaar uit jullie allemaal (beter) te leren kennen! 

Je kunt Laura bereiken via LvHazendonk@psbrabant.nl

Daan van den Broek

Mijn naam is Daan en na een spannende verkiezingstijd ben ik vorige week beëdigd als lid van de Provinciale Staten. Hiervoor ben ik dertien jaar lang raadslid in de gemeente Eersel geweest en hier heb ik een breed scala aan onderwerpen behandeld. Het was erg leuk om in de gemeentepolitiek onze groene en sociale waarden om te zetten in concrete besluiten. Nu is het voor mij tijd om mijn ambities op provinciaal niveau waar te maken. Ik heb de onderwerpen Ruimte, Wonen, Cultuur en Erfgoed in mijn portefeuille. Daarnaast ben ik werkzaam als docent geschiedenis op een middelbare school in Deurne en vader van een lieve dochter. Ik heb erg veel zin in mijn periode als Statenlid. Hierbij wil ik proberen de provinciale politiek dichterbij onze inwoners te brengen en niet alleen agenda-volgend, maar ook juist agenderend te zijn. Graag hou ik dan ook goed contact met lokale afdelingen en ik hoop dat jullie me weten te vinden mocht je vragen, suggesties of zorgen hebben.  

Je kunt Daan bereiken via DvdBroek@psbrabant.nl