Het was een fijn feestje!

Blij en verrast was ik met het mooie afscheid dat ik heb gekregen als voorzitter van GroenLinks Brabant. Nogmaals dank allemaal. Het was sowieso een mooie bijeenkomst met de verkiezing van Hagar Roijackers als lijsttrekker, de terugblik op de geweldige gemeenteraadsverkiezingen en de presentatie van de eerste plannen voor 2019. Maar ook voor mij, om dag te zeggen als voorzitter.

Afscheid nemen is niet altijd leuk, maar het is dag zeggen en doorgaan op weg naar iets nieuws. Na bijna negen jaar was het ook gewoon tijd. Als voorzitter heb ik de afgelopen jaren talenten zien binnen komen en weer een stap verder zien zetten. Het bestuur van GroenLinks Brabant staat als een huis en GroenLinks is in deze jaren enorm gegroeid. Ik ben in die jaren verrast door de enorme passie en bezieling waarmee leden zich inzetten voor onze partij naast hun dagelijkse zaken. In de maatschappij die steeds complexer wordt, maar waar het GroenLinks gedachtengoed ook voortdurend aan belang wint.

Bijna negen jaar heb ik met passie en liefde voor GroenLinks en Brabant de rol als voorzitter op mij genomen. Ik heb hoogtepunten maar ook dieptepunten meegemaakt. Maar ook veel lol en plezier samen met iedereen om onze idealen onder het voetlicht te brengen en anderen mee te nemen op weg naar een samenhorige en duurzame wereld. Ik heb zin om weer andere dingen te doen en ga me daar deze zomer op oriƫnteren.

Laten we voortgaan op de ingeslagen weg, met open oog voor de wereld om ons heen en het besef dat we samen verder komen voor een mooi, liefdevol maar vooral schoon en natuurlijk Brabant, ook als het ook wat minder gaat.

Karin van den Berg