Herindeling opgelegd aan de gemeente Nuenen, besluit in december 2018

In het najaar van 2017 heeft de provincie Noord-Brabant een Ahriprocedure opgelegd aan de gemeente Nuenen om te komen tot een herindeling. De provincie wil dat Nuenen gaat fuseren met de gemeente Eindhoven.

 

Afgelopen maand bleek dat de herindeling een belangrijke inzet was bij de lokale verkiezingen want de partijen die tegen herindeling zijn wonnen. De provincie heeft de afgelopen weken een aantal bijeenkomsten gehouden om de bewoners te informeren.

Inmiddels zijn er een aantal bijeenkomsten geweest op het provinciehuis om Provinciale Staten te informeren over het proces. GroenLinks heeft laten weten dat zij het proces niet echt netjes vindt verlopen. Zo is de voorbereidingsprocedure kort voor de verkiezingen in gang gezet, waardoor zowel het oude als het nieuwe college in Nuenen ermee aan de slag moet. Ook is er niet echt een raadpleging van de bevolking geweest. Goed dat GroenLinks Nuenen daarop aandringt.

In oktober zal Gedeputeerde Staten met een advies komen aan Provinciale Staten. Het definitieve besluit wordt in december genomen.