GroenLinks betuigt solidariteit met agenten

Op vrijdag 17 augustus heeft GroenLinks Brabant een bos bloemen aangeboden aan de politieagenten in onze provincie. Met deze actie vragen we aandacht voor de werkdruk waar deze beroepsgroep terecht aandacht voor vraagt.

Leraren, ambulancebroeders, verzorgenden, verpleegkundigen en buschauffeurs: ze lopen allemaal tegen dezelfde realiteit aan. Bezuinigingen, reorganisaties, hoge werkdruk en steeds minder vrijheid om hun beroep te kunnen uitoefenen. Lijsttrekker Hagar Roijackers: “Met deze actie laten we als GroenLinks zien dat we het belangrijke werk waarderen van alle mensen in dienstbare beroepen. De werkdruk moet omlaag en de politiek moet luisteren naar hun zorgen en kijken hoe we deze kunnen oplossen.”

“Een veilig Brabant vereist voldoende politiecapaciteit”.

Met het bloemetje dankte Roijackers de agenten: “Een veilig Brabant vereist voldoende politiecapaciteit”.

GroenLinks Brabant vroeg eerder al aandacht voor de positie en de werkdruk van de buschauffeurs in de provincie. Op initiatief van GroenLinks kwam er hierdoor een rondetafelgesprek op het Provinciehuis om de zorgen van deze beroepsgroep te bespreken. Roijackers: “Als GroenLinks maken we ons zorgen om de kwaliteit van onze collectieve voorzieningen. Onderwijs, zorg, openbaar vervoer en een veilige samenleving vereisen voldoende uitgerust en bekwaam personeel. De stakingen binnen de politie zijn een signaal aan politiek Den Haag om hun zorgen serieus te nemen”.

Tijdens de Katinetour XL van 9 september in Amsterdam komen de verhalen samen om het kabinet duidelijk te maken wat er, zo snel mogelijk, moet veranderen.