Gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in Oss

Op zaterdag 12 januari werd er in een volle cafézaal van de Groene Engel in Oss het nieuwe jaar ingeluid voor GroenLinks in Brabant. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er geproost op het mooie jaar dat voor ons ligt. 2019 wordt voor de provincie het jaar van de verkiezingen. Een jaar met mooie kansen en hoge verwachtingen.
 
Gebert Lucassen, voorzitter Oss, hield en welkomstwoordje en deed ondertussen een voorspelling voor de zetelverdeling na de verkiezingen op 20 maart. Daarna volgde lijsttrekker Hagar Roijackers met een vooruitblik op de verkiezingen en de spannende campagnetijd die gaat volgen. Dwayne Heuvelmans, in zijn nieuwe rol als voorzitter van het bestuur van GroenLinks Brabant volgde. Hierna hield Maartje Aarts een presentie over Platform Global Goals Oss, waar zij voorzitter van is.
 
Als laatste werd er vooruitgeblikt op het nieuwe jaar met een quiz met vragen over de kandidaten op de lijst voor de provinciale staten verkiezingen, het verkiezingsprogramma en verschillende bekende gebouwen uit verschillende Brabantse gemeenten. Er werden teams samengesteld en geleid door enkele kandidaten uit de top 15. De vragen bleken nog echt niet even makkelijk. Twee teams behaalden uiteindelijk de eerste plaats en wonnen een extra welverdiend drankje. Daarna was er nog tijd om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.