Op vrijdag 1 september hebben VVD, GroenLinks, PvdA, SP, D66 en Lokaal Brabant het nieuwe bestuursakkoord gepresenteerd. Het bestuursakkoord ‘Samen maken we Brabant’ biedt de Brabander perspectief voor een groene, gezonde en gelukkige toekomst.

Vanaf 23 juni hebben de VVD, GroenLinks, PvdA, SP, D66 en Lokaal Brabant onder de leiding van formateurs Bert Pauli en Erik van Merrienboer onderhandeld. Het resultaat van de onderhandelingen, het bestuursakkoord, werd 1 september gepresenteerd.

“Met dit akkoord geven we invulling aan de grote opgaven waar we als provincie voor staan. We gaan echt aan de slag voor een groener, gezonder en gelukkiger Brabant. Voor nu en de toekomst” aldus Jade van der Linden (fractievoorzitter GroenLinks Brabant).

Hagar Roijackers wordt voorgedragen als gedeputeerde namens GroenLinks. Daarmee kan zij ook de komende jaren verder met het herstellen en versterken van onze natuur als gedeputeerde Natuur. Ook Milieu, Brabants Programma Landelijk Gebied (BPLG) en de Gebiedsgerichte Aanpak (GGA) komen bij haar in de portefeuille. “Ik heb ontzettend veel zin om met dit team aan de slag te gaan. We gaan samen doorpakken en het verschil maken. Deze tijd vraagt om stevige keuzes en perspectief, met dit bestuursakkoord kunnen we dat de Brabanders bieden” aldus Hagar Roijackers.

Het bestuursakkoord zal op 8 september in de vergadering van Provinciale Staten worden besproken. Benieuwd naar het akkoord? Lees het hier.