Bezoek van de Vlaamse Groenen aan Den Bosch

Daags na Hemelvaart bracht een delegatie van de Vlaamse Groenen uit Leuven een bezoek aan Den Bosch. Het idee hiervoor ontstond tijdens een werkbezoek van de Brabantse fractievoorzitters aan de provincie Vlaams-Brabant in april.

Patricia Brunklaus sprak toen uitgebreid met de Groenen gedeputeerde Tie Roefs en fractievoorzitter Stef Boogaerts. Tijdens dat bezoek stelde Patricia de vraag aan de Vlaamse politici hoe zij dachten over samenwerking om grens overstijgende criminaliteit aan te pakken. Bij de perspectiefnota diende GroenLinks hier een motie voor in die unaniem werd aangenomen. Een mooie opbrengst van het werkbezoek.

In Den Bosch brachten de Vlamingen (raads- en statenleden) een bezoek aan de Groote Wielen, een nieuwe woonwijk in Rosmalen, waar zij onder de indruk waren van de ruime, groene opzet en het unieke afwateringssysteem. In Vlaams-Brabant hebben zij ook iets unieks op dit punt. Bij woningen op het platteland is het verplicht om in ieder geval een toilet of wasmachine aan te sluiten op grijs (=regen) water.

Na een wandeling door de wijk gingen het bezoek verder bij het nieuwe Transferium. De opzet hiervan is redelijk uniek en de Groenen hebben deze idee├źn mee naar huis genomen. In de middag was er met een tocht over de Binnendieze, een bezoek aan het Noord-Brabants museum en een afsluitend etentje alle ruimte voor onderling contact. Naast de Statenfractie waren hier ook een aantal GroenLinksers uit Den Bosch bij aangesloten. Al met al een geslaagde dag met veel nieuwe, gemeenschappelijke zaken en een leuke contacten voor de toekomst.