“ De wereld mooier achterlaten dan je hem aantrof ”

Wie ben ik?

Idealistisch, gedreven en betrouwbaar. En een tikje activistisch. Dat is de politieke stijl van Niek. Niek gelooft in het credo: ‘de wereld mooier achterlaten dan je hem aantrof’. Als fractievoorzitter van GroenLinks Geldrop-Mierlo was hij wars van persoonlijk scoren en zet hij in op samenwerken en verbinden. Niek vindt het belangrijk dat politiek mensen kan inspireren en heeft een eigen, bevlogen politieke stijl.

Niek kan je typeren als een zuiver groene GroenLinkser. Juist omdat op het gebied van groen de wereld andere politiek nodig heeft. Goede ‘groene’ keuzes maken ziet hij dan ook als onze belangrijkste opgave. Zorgen voor meer biodiversiteit, wildstand, behoud van natuur en duurzame energiebronnen, en het tegengaan van ontbossing en de uitputting van voedselbronnen.

Waarom wil ik de Provinciale Staten in?

Zijn hoop is dat groene politiek bedrijven niet meer iets is van één enkele partij, maar dat iedereen doordrongen is van het wezenlijke probleem dat we onze aardbol aan het opeten zijn. Dat politieke keuzes worden gemaakt op basis van ‘wat is het beste voor moeder aarde’ i.p.v. wat is het beste voor de financiële begroting op de korte termijn. Niek heeft zijn sporen verdiend in de lokale politiek, hij was 12 jaar raadslid in zijn gemeente.

Niek wil heel graag bijdragen aan het vergroenen van het Brabantse landschap, natuurinclusieve bewoning realiseren voor starters en de boeren straks perspectief bieden in een schonere en diervriendelijke omgeving.