“ De klimaatcrisis aanpakken vanuit de Brabantse politiek ”

Wie ben ik?

Mijn naam is Laura, ik ben 28 jaar en woon in Eindhoven. Ik wil de politiek in om de klimaatcrisis aan te pakken en de ongelijkheid te verkleinen. Al wandelend in de Alpen heb ik de gletsjers voor mijn ogen zien krimpen. Omdat de aanpak van de klimaatcrisis niet langer kan wachten, ben ik lid geworden van GroenLinks. GroenLinks is voor mij de enige partij die groen en links verbindt; GroenLinks strijdt voor een duurzame wereld waar iederéén van profiteert, niet alleen de rijken. Binnen de partij ben ik actief als bestuurslid bij de afdeling Eindhoven en omgeving.

Daarnaast ben ik scheikundige. Ik ben bezig met promotieonderzoek aan de TU Eindhoven naar het duurzaam produceren van elektronica via verschillende printtechnieken. Naast het werk op het lab en het analyseren van de daar verkregen data, begeleid ik studenten bij hun afstudeerprojecten en vakken en besteed ik veel tijd aan het communiceren van mijn resultaten. Zo deed ik afgelopen jaar mee aan een theatertour waarin groep 6 leerlingen uit heel het land vragen mochten stellen aan wetenschappers.

Waarom wil ik de Provinciale Staten in?

Het vergroenen van Brabant is voor mij de grootste reden om de politiek in te gaan. Hierin wil ik graag de stem van jonge kiezers en toekomstige generaties vertegenwoordigen. De klimaatcrisis is een enorme bedreiging voor onze planeet, de biodiversiteit en onze toekomst. Daarnaast staan we in Brabant voor grote uitdagingen op het gebied van natuur, lucht- en waterkwaliteit, gezonde landbouw, de energietransitie en de wooncrisis. Veel van deze uitdagingen zijn met elkaar verbonden, en zeker ook met de klimaatcrisis. De provincie speelt een sleutelrol in de transitie naar een duurzaam systeem waar niet alleen de aarde van profiteert, maar ook mens en dier. Zo moeten we snel veel duurzame energie opwekken en opslaan en de bioindustrie vervangen door natuurvriendelijke, plantaardige landbouw. Met mijn technische achtergrond wil ik bijdragen aan deze transitie.