“ Be the change you want to see in the world ”

Wie ben ik?

Ik ben Emma, ik kom uit Valkenswaard, en woon nu bijna een jaar in Eindhoven. In 2017 ben ik begonnen aan de bachelor Data Science aan de universiteiten in Eindhoven en Tilburg, nu ruim vijf jaar later studeer ik in Eindhoven hiervan de master. Naast mijn opleiding hou ik me veel bezig met dingen die ik belangrijk en leerzaam vind, zoals het organiseren van een carrière-evenement voor medestudenten of de politiek.

Ik ben opgegroeid in Valkenswaard in een politiek betrokken familie. Toen ik in 2017 zelf nog niet mocht stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen, maar een deel van mijn klasgenoten wel, ben ik me gaan bezighouden met wat ik belangrijk vond en wat ik gestemd zou hebben. Hierbij kwam GroenLinks overduidelijk naar voren; de combinatie van links, groen en progressief past helemaal bij mij. Ik spreek me dan ook vaak uit over mijn eigen standpunten of die van GroenLinks in het dagelijks leven of op social media.

Omdat ik me zo betrokken voel bij GroenLinks, wilde ik in 2021 meer gaan doen, en ben ik, binnen mijn vakgebied, stage gaan lopen op het Landelijk Bureau van GroenLinks als data analist en heb hier de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van achter de schermen meegemaakt. Tijdens deze stage ben ik actief geworden in de Eindhovense afdeling. Niet lang daarna heb ik de stap gezet om mezelf te kandideren voor een plekje op de lijst voor GroenLinks Brabant, waar ik nu trots plek 7 mag vullen. Ik heb er zin in om een topcampagne neer te zetten en als GroenLinks een mooi resultaat te behalen voor ons Brabant!

Waarom wil ik de Provinciale Staten in?

Opgegroeid in Valkenswaard, gestudeerd aan beide universiteiten in Brabant, en nu wonend in Eindhoven voel ik me verbonden met onze provincie. Het is ook daarom dat ik me sterk wil maken voor een gezond, groen en gelukkig Brabant, en ik wil graag als Statenlid helpen om het verschil te maken.

Als de jongste kandidaat op de lijst van GroenLinks vind ik het belangrijk om de jongeren van Brabant te horen en te vertegenwoordigen. Ook wil ik ervoor zorgen dat zij zich meer betrokken voelen bij de politiek, en de lokale politiek in het bijzonder.

Met mijn achtergrond in data science hoop ik me in te mogen zetten voor een veilige digitale samenleving waarin iedereen mee mag en kan doen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in Brabant, om welke reden je dan ook in Brabant woont. Hierom wil ik me bezighouden met diversiteit, inclusie en internationalisering.