Op 15 september 2018 is de derde editie van de GroenLinks Brabantdag! Ditmaal in Tilburg. Lees meer over het programma én boek je ticket voor deze bruisende dag! 

Koop hier je ticket!

Programma Brabantdag 2018

Deze derde editie barst van de interessante activiteiten.

 • 09:30 uur: Inloop bij Hall of Fame in Tilburg
 • 10:00 uur: Aftrap Brabantdag 2018 met openingstoespraak door Commissaris van de Koning: Wim van de Donk
 • 10:30 uur: Bezoek aan sociale en groene initiatieven (4 verschillende routes!)
 • 12:00 uur: Lunch in Tilburgse Spoorzone (op eigen initiatief)
 • 13:00 uur: Lijsttrekker Hagar Roijackers over de Brabantse Bagel: wat kunnen we in onze regio met de donuteconomie van Kate Raworth?
 • 13:15 uur: Thema-sessies: Brabant in Ontwikkeling > Debatteer en bouw mee aan ons provinciale verkiezingsprogramma. Met thema's als Energie, Voedsel/Landbouw, Mobiliteit en Economie
 • 15:15 uur: Paneldiscussie met o.a. Kamerlid Kathalijne Buitenweg, politiechef Hanneke Ekelmans, burgemeester Berry Link en hoogleraar Pieter Tops over Veiligheid en ondermijning in Brabant
 • 16:30 uur: Borrel

Koop je ticket!

Een ticket voor de Brabantdag kost 5,- euro per persoon. Hiervoor krijg je:

 • Een tour langs diverse Tilburgse groene én sociale initiatieven;
 • Een middagprogramma vol met informatie en inspiratie;
 • Gehele dag koffie, thee en water bij Hall of Fame;
 • Een drankje bij de eindborrel;
 • Een gezellige dag met andere GroenLinksers in het bruisende Tilburg.
   

Koop hier je ticket!

Wil je wel naar de Brabantdag maar is een ticket te duur? Neem dan even contact op via brabant@groenlinks.nl

Praktische informatie

De Brabantdag vindt plaats bij Hall of Fame in Tilburg. Adres: Burgemeester Brokxlaan 6, 5041 SB Tilburg.
Het Station Tilburg Centraal is op 5 minuten lopen. Parkeren kan in diverse parkeergarages in het Centrum van Tilburg.

Routes ochtendprogramma

Rondleiding 1

Quiet Community
In Tilburg is Quiet Community in korte tijd op volle toeren gaan draaien. Al ruim 360 lokale sponsors en supporters stellen regelmatig een gratis dienst, product of verwennerij ter beschikking. Zij doen dit belangeloos, vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid. Omdat ze beseffen dat steeds meer mensen structureel geld te kort komen om volwaardig te kunnen meedraaien.

Spoorpark
Op de plek van het voormalige Van Gend & Loos terrein in de Tilburgse Spoorzone wordt een park ontwikkeld: Het Spoorpark. Tijdens de rondleiding hoor je het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van het toekomstige park.

De Krachtcentrale013
De Krachtcentrale013 richt zich op loopbaan- of re-integratietrajecten voor mensen die werken, een uitkering hebben of juist voor zichzelf willen beginnen. De Krachtcentrale013 richt zich hierbij op een combinatie van individuele coaching en groepsgewijze training.

Rondleiding 2

Ontdekstation
In ontdekstation013 kunnen kinderen workshops volgen en kennis maken met techniek en creativiteit. Daarnaast geven ze bijzondere aandacht om kinderen wegwijs te maken met 21st century skills. Zo hoopt het Ontdekstation invulling te geven aan de kerndoelen binnen het onderwijs die hiermee te maken hebben.

Restaurant Waanzinnig
Het restaurant wordt geheel gerund door mensen met een psychische kwetsbaarheid, allemaal in het bezit van creativiteit en inzet. Zij krijgen begeleiding van leer-werkcoaches en ervaren horecamedewerkers. Hun doel: werkervaring opdoen om richting regulier werk en/of scholing te kunnen gaan.

Hall of Fame
In het hart van de Tilburgse Spoorzone ligt het unieke industriële pand van de Hall of Fame, een eigenwijze cultuurfabriek waar van alles te beleven valt. Deze creatieve vrijplaats biedt ruimte aan verschillende organisaties op het gebied van urban sports, jongerenwerk en cultuur.

Rondleiding 3

Stadstuinderij Piushaven
StadsTuinderij Piushaven is een inspirerende, groene plek in hartje Tilburg waar tientallen vrijwilligers seizoensgroenten en kruiden telen onder professionele leiding. Op een wei omzoomd door bloemen graast een Schotse Hooglander en haar kalf. In een winkeltje wordt eigen oogst verkocht aan buurtbewoners en lokale horecazaken.

De Nieuwste School
De Nieuwste School is een kleinschalige school voor mavo, havo en vwo met een uniek onderwijsconcept. ‘Verwondering’, daar draait het om. Verwondering hoort bij het leerproces van een kind. Door betekenis te zoeken, waar te nemen, te beleven en te ervaren, wordt de nieuwsgierigheid van een kind geprikkeld.
 

Rondleiding 4 (fietsroute; zorg zelf voor een fiets)

Energiefabriek 013
Energiefabriek 013 is een bruisende Tilburgse energiecoöperatie. Ze leveren duurzame energie, bieden energieadvies op maat en adviseren graag over zonnepanelen op eigen en andermans dak. En samen met tien andere energiecoöperaties realiseren zij een burgerwindpark. Zo maken zij Tilburg groener en duurzamer

Waterzuivering Moerenburg
Bij de waterzuivering in natuurgebied Moerenburg wordt naast het zuiveren van afvalwater de laatste jaren ook steeds meer ingezet op het winnen van energie. Door gisting wordt methaangas uit het slib gehaald waar weer energie uit wordt gewonnen.

Zuiderzwam
ZuiderZwam kweekt oesterzwammen op koffiedik in en uit Tilburg. Koffiedik gooien we over het algemeen weg, terwijl er nog veel voedingswaarde in zit. Wat is er mooier dan van afval weer voedsel te maken. Volgens de principes van de circulaire economie.

Koop hier je ticket!