Anne van Diemen

Anne van Diemen

Statenlid

Ik wil me inzetten voor een groen en sociaal Brabant. Dit zijn de thema’s van GroenLinks waarvoor ik me al 17 jaar actief inzet. Als fractievoorzitter in Cuijk (2006-2014) en sinds 2018 in de Provinciale Staten. Groen en sociaal betekent voor mij een gezond leefklimaat. Een leefklimaat bestaande uit zowel een gezonde leefomgeving, door minder uitstoot van CO2, alsook een gezonde sociale leefomgeving met voldoende woningen voor iedereen. Een gezond leefklimaat creëer je samen. Samen gaan we stappen zetten op het gebied van energiebesparing en opwekking van duurzame energie.

Professionele achtergrond

Ik heb 12 jaar als maatschappelijk werkster gewerkt in de zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking waarbij ik me als psychosociaal hulpverlener gespecialiseerd heb in de aandachtsgebieden seksueel misbruik en huiselijk geweld. In deze periode heb ik mogen ervaren dat je een verschil kan maken in het leven van de ander. Daarna ben ik 7 jaar werkzaam geweest als manager binnen de zorg. Omdat ik een goede kwaliteit van zorg van groot belang vind ben ik als ZZP’er gaan werken als kwaliteitsadviseur en leadauditor. Ik toets organisaties op hun kwaliteit van zorgverlening. Op dit moment ben ik productgroepmanager bij KIWA, een certificatie instelling. Ik ben verantwoordelijk voor het certificeringsproces van organisaties binnen Zorg en Welzijn.

Persoonlijke achtergrond

Ik ben geboren in Geldrop, getogen in Nuenen en naar school gegaan in Eindhoven. Deze regio ligt me dan ook na aan het hart. Voor mij studie ben ik de provincie even uit geweest. Naar Nijmegen. Daar vond ik werk en al zoekend naar waar we zouden gaan wonen kwam ik terug in Brabant en woon al zo’n 30 jaar met veel plezier in Cuijk. Dat doe ik samen met mijn man en inmiddels 2 volwassen kinderen. In mijn vrije tijd hou ik van reizen, duiken, skiën maar vooral van genieten van gezellige activiteiten met mijn gezin en vrienden.