Anne van Diemen

Anne van Diemen

Kandidaat #5 en Statenlid

Ik ben ruim 17 jaar actief voor GroenLinks vanuit het land van Cuijk. Allereerst als commissielid welzijn waarin in mijn kennis over de zorg goed kon inzetten. Op dit moment werk ik als productgroepmanager binnen KIWA waar ik verantwoordelijk ben certificering van organisaties binnen de zorg en welzijn.

Vervolgens ben ik gekozen tot fractievoorzitter. In mijn eerste periode mochten we deelnemen aan een coalitie en heb ik ervaring in het dragen van bestuursverantwoordelijkheid. 

Mijn tweede termijn bestond uit het vertegenwoordigen van GroenLinks, als eenmansfractie, in de oppositie-rol. Het bijzondere daarvan is dat je kennis opbouwt over alle beleidsterreinen. 

De daarop volgende verkiezingen heeft GroenLinks Cuijk geen raadszetel behaald. In deze periode heb ik me ingezet voor het Cuijks Energie Collectief. Met als resultaat twee projecten met zonnepanelen op andermans dak. 

In aanloop naar de afgelopen verkiezingen heb ik me ingezet om de afdeling GroenLinks Land van Cuijk op te zetten. Met succes want we doen weer mee.

In juni ben ik geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten. Als woordvoerder Landbouw en Energie ben ik me gaan verdiepen in de beide transities. Ik zou graag mijn opgedane kennis nu verder willen doorpakken om de provincie in beweging te zetten naar een groen, innovatief en sociaal Brabant.