KIEZERS BEDANKT!

Wat een fantastische uitslag! Nog nooit hebben zoveel mensen in Noord-Brabant op GroenLinks gestemd.

We kregen op 20 maart 2019 maar liefst 87.687 stemmen, dat is ruim 50.000 stemmen meer dan in 2015. Met 8,7% van de totale stemmen die in Noord-Brabant zijn uitgebracht, zit GroenLinks Brabant stevig in het zadel. We hebben nu 5 zetels in Provinciale Staten.

Lijsttrekker Hagar Roijackers: “Dat is een flinke steun van de Brabanders voor een groenere, socialere, eerlijkere en gezondere koers in onze provincie.”

Vooral in de steden heeft GroenLinks fors gewonnen. Zo werden we de tweede partij in Eindhoven met 13,2%, in Tilburg de derde partij met 12,7% en in Den Bosch de vierde partij met 11,9%. Maar ook in kleinere gemeenten wisten we goed te scoren. Zo gingen we in Cuijk van 3,4 naar 8,4%, in Etten-Leur van 3,1 naar 8,2% en in Oisterwijk van 4,2 naar 9,2% van de stemmen.

Een bijzondere vermelding gaat uit naar Jade van der Linden uit Oss, inmiddels beëdigd als jongste Statenlid in Noord-Brabant. Zij kreeg maar liefst 6.473 stemmen en is daarmee met voorkeursstemmen verkozen.

GroenLinks feliciteert de VVD die opnieuw de grootste partij is geworden, met 10 zetels. Opvallende nieuwkomer is Forum voor Democratie, met 9 zetels. Derde partij in Noord-Brabant werd het CDA, met 8 zetels. Komende weken volgt kennismaking met alle partijen en de verkenningen richting eventuele bestuursdeelname.