Even voorstellen

Sedert 15 juni maak ik deel uit van de fractie van GroenLinks binnen de Provinciale Staten en dat maakt dat het goed is om me even voor te stellen.

Mijn naam is Anne van Diemen - Vereijken en ik ben 14 jaar actief voor GroenLinks. Eerst als commissielid en daarna 8 jaar als fractievoorzitter in de gemeenteraad van de gemeente Cuijk.

Mijn motivatie om politiek actief te zijn is dat ik mijn idealen wil uitdragen en een bijdrage wil leveren aan het verbeteren van de leefomgeving. Dat heb ik eerst gedaan in Cuijk en ga ik nu doen voor de provincie Noord-Brabant. De provincie waar ik geboren en getogen ben. Ik ben opgegroeid in Nuenen en na mijn opleiding ben ik samen met gezin gaan wonen in Cuijk.

Ik ben als productgroepmanager (Zorg, Welzijn en Informatiebeveiliging in de zorg) werkzaam bij KIWA, een certificeringsorganisatie. Ik bezoek zorgorganisaties in heel Nederland. Naast mijn werkzaamheden ben ik betrokken geweest bij het opzetten van het Cuijkse Energie Collectief. Vanuit de daar opgedane kennis zal ik me binnen de fractie gaan bezig houden met de portefeuille energie. Tevens ga ik me richten op de portefeuille Landbouw. Beide onderwerpen maken het mogelijk dat ik mijn idealen voor een groen en sociaal Brabant kan uitdragen.