Simon Jacobs

Simon Jacobs

Algemeen bestuurslid

Hallo! Mijn naam is Simon Jacobs. Ik ben geboren in Tilburg en woon sinds 2004 in Etten-Leur. Op dit moment rond ik mijn opleiding Bestuurskunde aan de Tilburg University af. Daarnaast ben ik sinds maart 2018 fractievoorzitter van GroenLinks in Etten-Leur. Hiervoor ondersteunde ik de Statenfractie van GroenLinks Brabant.

Tijdens mijn periode bij de Statenfractie heb ik veel geleerd over verschillende provinciale onderwerpen en heb ik me voornamelijk beziggehouden met de portefeuilles Natuur, Milieu, Gezondheid en Landbouw.

Altijd al zat ik met het gevoel dat ik iets bij wilde dragen aan de maatschappij. Dat kan op vele verschillende manieren. Ik heb ervoor gekozen om dit via de gemeentelijke politiek te doen, omdat ik me op die manier direct kan inzetten voor de Etten-Leurse gemeenschap. Daarnaast zet ik me graag op provinciaal niveau in om GroenLinksers in Brabant zo goed mogelijk te ondersteunen.

De afdeling Etten-Leur deed in 2014 niet mee met de verkiezingen wegens gebrek aan opvolging en werd daarmee een ‘slapende’ afdeling. In de periode daarna bleef het bestuur aan en zorgde zij, samen met een aantal enthousiaste nieuwe leden, ervoor dat we tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 weer mee konden doen en daar de grootste uitslag voor GroenLinks ooit behaalden! De ervaringen en uitdagingen die ik in die periode heb meegemaakt wil ik graag inzetten voor andere afdelingen, om zo ervoor te zorgen dat GroenLinks nog beter vertegenwoordigd wordt in onze provincie.

Mocht u vragen, opmerkingen of ideeën hebben, kunt u mij altijd bereiken via 06-36427809 of via spjm.jacobs@gmail.com