Michiel Philippart

Michiel Philippart

Statenlid

Onze provincie draagt op veel vlakken een immense verantwoordelijkheid. We staan aan de basis van de technologische ontwikkeling van de wereld, voeden vele niet-Brabantse monden en zijn een motor van de Nederlandse economie. Dit is de enige plaats waar ik mijn eerste stapjes als politicus wil zetten. Omdat ik geloof dat Brabant GroenLinks nodig heeft. Voor een gebalanceerde groei die de juiste richting ingaat. Betere bereikbaarheid, maar niet alleen met meer asfalt. Meer is niet altijd beter, behalve als het om natuur, insecten en weidevogels gaat. Meer boeren met minder dieren, schonere lucht, grond en water. Brabant is zo mooi, maar kan zo veel mooier.

Professionele achtergrond

Zo’n zeven jaar, van mijn 18de tot 25ste als journalist gewerkt. Op regionaal niveau bij het Eindhovens en Brabants Dagblad, op landelijk niveau bij de Geassocieerde Pers Diensten en internationaal als vaste GPD-correspondent in het Verenigd Koninkrijk met standplaats Londen. Naast mijn bachelor journalistiek ook een master in de Politicologie behaald. Sinds vijf jaar ook actief en werkzaam bij GroenLinks, eerst in Eindhoven als en sinds 2016 in de Senaat als fractiemedewerker. Ook actief voor het Wetenschappelijk bureau rondom de technologieagenda van de partij en daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer en bestier een creatief communicatiebureautje.

Persoonlijke achtergrond

Ik ben geboren en getogen in Eindhoven, gestudeerd in Tilburg, Breda en Antwerpen en voel me sterk verbonden met Brabant. De gemoedelijkheid, het aanpakken, de trots, het verliezen van de katholieke wortels zonder er helemaal afscheid van te nemen. Mijn familie woont verspreidt door onze hele provincie, stad en platteland. Ik duik graag de natuur in, wandelend of fietsend. Tijdens de zomermaanden de bergen in, wildkamperen door heel Europa. Ieder jaar met de broers en schoonzussen naar Best Kept Secret, één keer per jaar naar de Efteling. Groot liefhebber van PSV en verslinder van vele kranten, want dat blijft de basis van de kwaliteitsjournalistiek.