Jade van der Linden

Statenlid

Waarom ik me wil inzetten voor Brabant Van jongs af aan heb ik meegekregen dat wanneer je iets wil veranderen, je er voor moet gaan. Dat je niet stil moet zitten en klagen over wat er niet goed gaat, maar aan de bak moet om het verschil te maken. Er gaan veel dingen goed in Noord-Brabant, maar er zijn ook veel dingen die beter kunnen. Brabant is geweldig mooi en divers en heeft alles bieden wat je je maar kunt bedenken. Wel maak ik me zorgen over de toekomst, hoe ziet onze provincie er over 50 jaar uit? Ik denk dat we ons moeten realiseren dat we nu dingen kapot maken, die we niet meer kunnen herstellen. We moeten zuinig omgaan met onze omgeving en keuzes maken die we kunnen verantwoorden aan de volgende generaties. Ik wil een groen, gezond en sociaal Brabant realiseren waar we trots op zijn én dat we kunnen doorgeven.

Wie ben ik

Ik ben opgegroeid in het mooie Ravenstein en ben nu woonachtig in Oss. Ik ben student aan de TU/e. Ik word vrolijk van goede rockmuziek, ik ga graag naar concerten en kan het niet laten om zo nu en dan zelf de microfoon vast te pakken. Ik zou mezelf omschrijven als een echte Bourgondiër. Lekker borrelen op het terras, wijntjes, speciaal biertjes en (vegetarische) hapjes, hoor je mij niet snel nee tegen zeggen. Daarnaast ben ik echte sportliefhebber. Voetbal, schaatsen, Formule 1, mijn televisie staat aan.

 

Mijn achtergrond

Op mijn 18de werd ik lid van GroenLinks en DWARS, de GroenLinkse Jongeren. Als voorzitter van DWARS Brabant, leerde ik de provinciale politiek kennen. Hierna werd ik actief in de lokale politiek, als burgerlid voor GroenLinks Oss met wonen, afval, mobiliteit, dierenwelzijn en financiën in mijn portefeuille. Momenteel studeer ik Technische Bedrijfskunde aan de TU/e en ik verwacht binnenkort te beginnen aan een master Innovation management.