Hagar Roijackers

Hagar Roijackers

Lijsttrekker en Statenlid

Hagar is sinds mei 2014 Statenlid en vicefractievoorzitter voor GroenLinks in Brabant. Sinds juni 2018 als woordvoerder Economie, Financiën, Internationalisering en Planning & Controle. Van 2014-2018 als woordvoerder landbouw, natuur en omgevingsdiensten.

Een groener en socialer Brabant
Brabant groener en socialer achterlaten voor mijn kinderen. Daarom zit ik in Provinciale Staten. Op het regionale niveau spelen er zoveel onderwerpen die onze volle aandacht verdienen vanuit GroenLinks. Een gezond leefmilieu met schoon water, schone lucht en een schone bodem. Ruimte voor natuur en recreatie. Een sterke regionale economie met voldoende banen in duurzame sectoren. Daarbij moeten we het MKB zeker niet vergeten! Een gezonde landbouw waarin we vooral onze kennis vermarkten en niet de veestapel nog verder laten groeien in het overbelaste Brabant. Ruim baan voor bewegingen van onderop: Brabanders die samen schone energie opwekken, voedsel produceren en oplossingen verzinnen voor de problemen van deze tijd.

Over Hagar
In het dagelijks leven ben ik senior beleidsadviseur bij de KBO-PCOB, de grootste ouderenorganisatie van Nederland. Onze vereniging zoekt oplossingen voor de grote uitdagingen van deze tijd op het gebied van zorg, geld, veiligheid en digitalisering. Naast mijn gezin, werk en politiek houd ik veel van muziek, lezen en de natuur.

Doe mee!
Opgaven liggen er genoeg. Kansen ook. Brabant kent genoeg slimme denkers en doeners om de problemen die er nu liggen in gezamenlijkheid aan te pakken. GroenLinks Brabant zoekt die verbinding en daarom zit ik met plezier in de fractie.

Zin om mee te doen? Welkom! Behoefte om contact met me op te nemen? Dat kan, via de mail, Twitter of telefoon (0644464666).