Bart Verkade

Bart Verkade

Kandidaat #6

Ik ben Bart Verkade, 51 jaar, vader van 2 dochters en getrouwd met Paula Jorritsma. Samen hebben we 6 kinderen en wonen we in de mooie vesting van Woudrichem. In het dagelijks leven verdien ik de kost in de binnenvaart. Ik heb een klein vrachtschip, geef les aan de Maritieme Academie en help overheden en bedrijven met adviezen via ons bedrijf Port Solutions Rotterdam.

Omdat ik ook graag werk aan een betere wereld, ben ik actief in vrijwilligersbanen en inmiddels ook 5 jaar in de politiek. Nadat ik in 2003 lid ben geworden van GroenLinks (Pim Fortuin had het politieke landschap op zijn kop gezet, ik werkte op dat moment op het Ministerie van Financiën en zag de Haagse politiek van dichtbij en wilde een keuze maken) vond ik het in 2013 tijd om ook politiek actief te worden. Samen met de PvdA en D66 was net Progressief Altena opgericht en ik heb vervolgens voor Progressief Altena in de gemeenteraad gezeten als fractievoorzitter. Op dit moment ben ik voorzitter van de partij.

Ik wil me graag inzetten voor GroenLinks Brabant in de Staten omdat ik het belangrijk vind onze idealen te realiseren op het bestuursniveau dat veel invloed heeft op voor ons belangrijke thema’s als ruimtelijke ordening, water en milieu.

En dat doe ik graag als onderdeel van het team dat straks de handen uit de spreekwoordelijke mouwen mag steken bij het werk in de Staten!